DENTUROD Yönetim Kurulu Başkanı Karakan:

DENTUROD Yönetim Kurulu Başkanı Karakan: -Jeotermal kaynakların kullanımı ile ilgili kanunda bir düzeltme yapılması gerekiyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan, Jeotermal kaynakların kullanımı ile ilgili kanunda bir düzeltme yapılması gerekiyor dedi.
     Karakan, Saki Restaurantta milletvekilleri ve dernek üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin hızlı bir dönüşüm ve gelişme halinde olduğunu buna paralel olarak Denizlideki turizmin de her geçen gün hızlı bir ivme kazandığını kaydetti.
     Bu kadar hızlı gelişen bir ülkede turizmin de sorunları olduğunu ifade Karakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     2006 yılında kanunlaşan ve 2007 yılında yürürlüğe giren 5686 sayılı jeotermal kaynakların kullanımı ile ilgili kanunda bir düzeltme yapılması gerekiyor. Bu düzeltmelerle ilgili alt komisyonlara, gerek Türkiye Otelciler Federasyonundan, gerek Otelciler Birliğinden gerekli görüşler alındı. Aralık ayında Yalovada düzenlenen Jeotermal Kaynaklar Belediyeler Birliği toplantısı sonucunda da kanun taslağı halinde hazırlandı ve şu an alt komisyona sunulmak üzere. Bu kanunun bir an önce çıkmasını sektör olarak bekliyoruz.
     Karakan, otelciler olarak bir yasalarının bulunmadığını ve bunun için şu an komisyonların çalışma yaptığını, birliğin TOBB çatısı altında yer almasının söz konusu olduğunu kaydetti.
     Karahayıtta yapılacak olan Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi Hastanesinin bu yılın içinde projelerinin çizileceğini ifade eden Karakan, 2013te de proje uygulamasına geçileceğini ve inşaatına başlanacağını, buna destek verilmesi gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DENTUROD Yönetim Kurulu Başkanı Karakan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER