Deprem Haftası

Deprem Haftası -Vali Cengiz: Olası bir deprem felaketinde, toplumun bilinçli ve dayanışma içinde hareket etmesi hayati önem arz etmektedir


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Olası bir deprem felaketinde, toplumun bilinçli ve dayanışma içinde hareket etmesi hayati önem arz etmektedir dedi.
     Vali Cengiz, yayımladığı mesajında, ülkede her yıl toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, 1-7 Mart tarihlerinin Deprem Haftası olarak kutlandığına işaret etti.
     Ani gelişen doğal afet olarak değerlendirilen depremlerin, yaşandıkları bölgelerde çok büyük can ve mal kaybına sebep olduğunu vurgulayan Cengiz, şöyle devam etti:
     Depreme karşı daha dayanıklı binaların yapılması gerektir. Olası bir deprem felaketinde, toplumun bilinçli ve dayanışma içinde hareket etmesi hayati önem arz etmektedir. Ülkemizde son yıllarda yaşanan 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce ve 23 Kasım 2011 Van depremleri toplumumuzda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesini sağlamış ve deprem bilincinin geliştirilmesine yönelik çok önemli adımlar atılmıştır.
     Sinopun deprem haritası incelendiğinde, Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinin bulunduğu bölgenin deprem açısından riskli bölgeler olduğunu anımsatan Vali Cengiz, Afet öldürmez ihmal öldürür veciz sözü gereğince, bina yapan vatandaşlarımız ile denetim yapan kurum ve kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Binanın yapımında yer seçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle yapılmalı, çıkarılan ilgili kanun, yönetmelik ve diğer kurallara titizlikle uyulmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER