Deprem Haftası

Deprem Haftası -Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ve merhum Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkaranın eşi Aysel Işıkara Mersin Valisi Güzeloğlunu ziyaret etti


MERSİN (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Deprem Dede olarak tanınan merhum Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkaranın eşi Aysel Işıkara ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlunu ziyaret etti.
     Vali Güzeloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Deprem Haftası nedeniyle deprem hakkındaki kavramların daha iyi anlaşılması ve ona göre önlemlerin alınması noktasında bilinenlerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
     Temel çalışmaların yerel ve genel bazda bir kez daha ele alınmasının önemine dikkati çeken Güzeloğlu, Ahmet Mete Işıkara, Kızılayın deprem yüzü gibiydi. Deprem bilincinin elde edilmesi, depreme karşı alınacak önlemlerin zenginleştirilmesi ve geliştirilmesi adına çok önemli adımlar atmıştır. Buradan kendisini rahmetle anıyoruz dedi.
     Mersin Valiliği olarak Türkiyenin her kesiminin kabul ettiği Ahmet Mete Işıkarayı anmak istediklerini anlatan Güzeloğlu, Deprem Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.
     Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, Işıkaranın, Türkiyeye deprem bilincini aşıladığını ve depremin zararlarından korunmak için gerekli şuurun oluşmasına büyük katkılar sağladığını ifade etti.
     Ahmet Mete Işıkaranın, çok değerli bir bilim adamı olmasının yanında insani olarak da değerli bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ahmet Mete Işıkara ile yaklaşık 8 yıl beraber çalıştık. Bu bakımdan sayın valilimizin, hocamızı anmak için düzenlediği davetini büyük bir memnuniyetle kabul ettik. Sayın valimize, Deprem Haftasında gösterdiği bu hassasiyet ve vefasından dolayı teşekkür ediyorum. Büyük işler yapan insanların eşleri de büyük zahmetlere katlanır. Yıllardır hocamızın arkasında görünmez güç olarak onu destekleyen eşi Aysel hanıma Türk Kızılayı olarak teşekkür ediyorum. İnşallah Ahmet Mete Işıkara hocamızın açtığı bu çığırdan sonra deprem bilinci yükselecek ve depremlerde ölümler azalacaktır.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER