Depremde hasar gören tarihi yapılara vatandaş

Depremde hasar gören tarihi yapılara vatandaş duyarlılığı -Vanda meydana gelen depremlerde hasar gören tarihi yapıların restorasyonu için başbakanlığa dilekçe yazan vatandaş, eserlerin koruma altına alınmasını sağladı (Fotoğrafl


VAN (A.A) - Ali Dağer - Vanda meydana gelen depremlerde hasar gören tarihi yapıların restorasyonu için başbakanlığa dilekçe yazan vatandaş, eserlerin koruma altına alınmasını sağladı.
     Erciş ilçesinde yaşayan Harun Zorer, 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan depremde ilçenin önemli tarihi ve kültürel miraslarından sayılan çok sayıda tarihi eserin de hasar gördüğünü belirledi.
     Depremin üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen eserlerle ilgili herhangi bir onarım çalışması yapılmadığını gören Zorer, başbakanlığa bir dilekçe yazarak eserlerin restore edilmesini talep etti.
     Zorerin dilekçesi üzerine kısa sürede Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürlüğünü konudan haberdar eden başbakanlık, ilçede hasar gören tarihi eserler için onarım çalışması başlatılması talimatı verdi.
     Erciş ilçesine giderek Zoreri evinde ziyaret eden Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürü Cemil Karabayram, daha sonra beraberindeki ekip ve Zorer ile depremde ağır hasar gören Kadem Paşa Hatun Kümbetine gitti.
     Kümbette incelemelerde bulunan Karabayram, AA muhabirine, ilçedeki tarihi eserlerde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     Sorumluluk alanlarındaki 5 ilde restorasyon çalışması yaptıklarını belirten Karabayram, Ercişte de duyarlı bir vatandaşın başbakanlığa gönderdiği dilekçe ile depremde hasar gören tarihi yapılarda çalışma başlatılacağını ifade etti.
     Karabayram, tarihi eserlerin restorasyonu için hazırlanacak projelerin kabul edilmesinin ardından tarihi yapıların en iyi şekilde restore edileceğini bildirerek, Duyarlı vatandaşımız Harun Zorer, Ercişteki tarihi yapılarla ilgili bazı durumları tespit ederek üst makamlara göndermiş. Duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum dedi.
     Harun Zorer de dilekçesine kısa sürede yanıt verilmesinden duyduğu mutlulu dile getirerek, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karayabayramın burada inceleme yapması bizleri sevindirdi. Erciş halkı olarak çok mutlu olduk. Dilekçeme hemen karşılık almam beni hem şaşırttı hem de memnun etti dedi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremde hasar gören tarihi yapılara vatandaş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER