Depremzedeleri hayata bağlayan çağrı merkezi

Depremzedeleri hayata bağlayan çağrı merkezi -Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011de meydana gelen depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığınca Erciş ilçesinde kurulan Alo 147, sunduğu iş imkanı ile 100 depremzedeyi hayata bağladı


VAN (A.A) - Emre Ilıkan - Ali Dağer - Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığınca Erciş ilçesinde kurulan Alo 147 sunduğu iş imkanı ile çoğunluğu engelli 100 depremzedeyi hayata bağladı.
     Depremin en fazla hasara yol açtığı Erciş ilçesinde, depremden sonra yaşanan travmayı azaltmak ve ekonomik hayatın normale dönmesine katkı sunmak amacıyla 1 Mart 2012de açılan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) Alo 147, bakanlığın sorumluluklarıyla ilgili her türlü talep, şikayet, görüş, öneri ve bilgi edinme sorularına yanıt verirken, aynı zamanda Ercişli depremzedelere iş kapısı oldu.
     Depremden yaralı kurtulan ve tedavi süreçlerinin ardından yaşamlarına engelli olarak devam eden kişiler ile yakınlarını depremde yitiren 100 personelin görev aldığı çağrı merkezi çalışanları, yaşadıkları travmadan sonra depreme dayanıklı ve engelli dostu binada çalışmanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, kendilerine iş imkanı sunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ve bakanlık yetkililerine teşekkür etti.
     Depremden 33 saat sonra 6 katlı bir binanın enkazından bir bacağından yoksun olarak çıkarılan çalışanlardan Murat Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonraki 3 aylık süreçte zor günler geçirdiğini ve büyük acılar çektiğini belirtti.
     Çağrı merkezine personel alındığını duyduğu dönemin, tedavi sürecinin tamamlanıp ilçeye döndüğü günlere rastladığını anlatan Sağlam, İlçede kendime göre bir iş aradığım sırada devletimizin bizlere böyle bir imkan sunduğunu öğrendim. İş başvurusunda bulunduktan kısa süre sonra da işe başladım. Burada çalışmak beni yeniden hayata bağladı. Allah devletimizden razı olsun dedi.
     Bulunduğu binanın enkazından 18 saat sonra kurtarılan ve kollarında kas zedelenmesi oluşan Barış Dağınık da o günlerin bir daha yaşanmaması için sürekli dua ettiğini vurgulayarak, Enkaz altında kaldığım 18 saat buyunca hiç uyuyamadım. İlk saatlerde bilincim yerindeydi ama bir süre sonra büyük sıkıntı yaşadım. Depremde ailemden kimseyi kaybetmedim fakat ailem gibi çok sevdiğim dört arkadaşım yaşamını yitirdi. Onların üzüntüsü halen halen devam ediyor diye konuştu.
     Tedavisinin ardından ilçeye döndüğünü ve aklında, benim gibi engelliye kim iş verir düşüncesi bulunduğunu anlatan Dağınık, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan çağrı merkezine engellilerin de müracaat edebileceğini duyduktan sonra iş başvurusunda bulunduğunu dile getirdi.
     Dağınık, müracaatının kabul edilmesiyle bir yıldır çağrı merkezinde görev yaptığına değinerek, Burası benim için ve benim durumumdaki engelliler için büyük moral oldu. Burada çalıştığım için çok mutluyum. Bizlere böyle bir imkanı sunan herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzedeleri hayata bağlayan çağrı merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER