Derebucakta Mağara turizmi ve Derebucak mağaraları

Derebucakta Mağara turizmi ve Derebucak mağaraları paneli


KONYA (A.A) - Derebucakta Mağara turizmi ve Derebucak mağaraları konulu panel düzenlendi.
     Derebucak Kaymakamlığı ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu tarafından Şehit Hüseyin Albaşgil İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen panelde, yörede bulunan mağaralar ve mağara turizmi görüşüldü.
     SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Konaklama İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgözün başkanlığını yaptığı panelde, Turist Rehberliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, Derebucak ve çevresindeki mağaraların Eski Çağdaki önemini anlattı.
     Öğretim Görevlisi Aytuğ Arslan, yurt dışı destinasyon pazarlamasında Gavur Beşiği Mağarasını, Öğretim Görevlisi Celile Tekeli ise bölgedeki mağaraların turizme kazandırılmasıyla ilgili hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirdi.
     Panele, Derebucak Kaymakamı Oktay Ateş, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, akademisyenler, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
     Panelin ardından ilçe sınırları içerisinde yer alan Balatini, Suluin ve Gavur Beşiği Mağaralarına gezi düzenlendi.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Derebucakta Mağara turizmi ve Derebucak mağaraları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER