Dersim Gezginler Grubu, feribot gezisi düzenleyecek

Dersim Gezginler Grubu, feribot gezisi düzenleyecek


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide geçen hafta Rabat Vadisine gezi düzenleyen Dersim Gezginler Grubu, yeni bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.
     Dersim Gezginler Grubu Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Malik Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Tuncelide hiç denenmemiş bir tur planladıklarını söyledi.
     Pertek-Çemişgezek arası feribot gezisi organize ettiklerini belirten Kaya, grup olarak 2013 yılının 3. gezisini düzenleyeceklerini dile getirdi.
     Kaya, "Pertek-Çemişgezek arasında 21 Nisan Pazar günü feribot turu yapmayı planlıyoruz. Bu gezimizin öncekilerden daha ilginç ve eğlenceli geçeceğini düşünüyorum. Bu hafta yapmayı planladığımız organizasyon şimdiye kadar hiç yapılmadı" ifadesini kullandı.
     Malik Kaya, şunları söyledi:
     "Pazar günü saat 07.30da Sanat Sokağında bir araya geleceğiz. Buradan araçlarla Perteke hareket edeceğiz. Diğer il ve ilçelerden de gelen kişilerin katılımıyla Pertekte buluşacağız. Önce hep birlikte feribotla Pertek Kalesine gideceğiz. Kale gezisinden sonra konuklarımızla keyifli bir kahvaltı yapmayı planlıyoruz. Kahvaltının ardından davul-zurna, türküler, halaylar eşliğinde Çemişgezeke doğru yol alacağız. Eğer şartlar dilediğimiz gibi olursa Kemaliye sınırına kadar gitmeyi planlıyoruz. Oralara daha önceden fotoğraf çekimleri için gitmiştim ama feribotla ilk defa gideceğim. Çok güzel yerler olduğunu biliyoruz. Barajdan sonra balıkçılar dışında kimsenin gitmediği bir yer. Herkesin kamerası, fotoğraf makinesi yanında olsun. Harika görüntüler yakalayacaksınız. Pertekte gün batımının keyfini çıkarmak, bu muhteşem anı ölümsüzleştirmek istiyoruz. Daha sonra araçlarla il merkezine geleceğiz."
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Dersim Gezginler Grubu, feribot gezisi düzenleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER