DESten polise Huzurlu Eğitim

DESten polise Huzurlu Eğitim-Huzurlu Kent teşekkürü


ÇORUM (A.A) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Başkanı Nihat Örs, İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan Huzurlu Eğitim-Huzurlu Kent projesinin çok isabetli bir çalışma olduğunu söyledi.
     Örs, beraberindeki il yönetim kurulu üyeleriyle İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğanı ziyaret etti.
     Emniyet Müdürü Doğana görevinde başarılar dileyen Örs, Çorumun çevre şehirlere göre büyük bir kent olduğunu ve merkezde 74 okul bulunduğunu söyledi.
     Okul önlerinde güvenliğin sağlanmasının önemine dikkati çeken Örs, Emniyet Müdürlüğünce başlatılan Huzurlu Eğitim-Huzurlu Kent projesinin çok isabetli bir çalışma olduğunu vurguladı.
     Gençlere değerler eğitiminin verilmesi gerektiğini vurgulayan Örs, şunları kaydetti:
     Aile bağlarının her geçen gün zayıfladığı, disiplin anlayışının değiştiği ve milli manevi değerlerin erozyona uğradığı, kıyafet değişikliğinin güvenlik açısından tartışıldığı günleri yaşıyoruz. Bütün bunlar şiddeti körüklüyor. Öğretmenler de bundan en çok etkilen kesim. Bunun önüne geçmek için aileler çocukları ile ilgilenmeli. Gençlerimize değerler eğitimini vermeliyiz. Sosyal ve kültürel faaliyet alanları oluşturmalıyız. Bu anlamda Emniyet Müdürlüğümüzün okullarda düzenlemiş olduğu seminerlerin uyarıcı etkileri oluyor. Sendika olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.
     İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan da suçu önlemenin tek başına güvenlik tedbirleri alarak sağlanamayacağını ifade ederek, toplumu bilinçlendirmenin ve yönlendirmenin gerekli olduğunu, bunda da sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinin her zaman faydalı olacağını belirtti.
     Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği bünyesinde çeşitli faaliyetler yürüttüklerini ve uzman polislerin okullarda terör, madde bağımlılığı gibi konularda seminerler verdiklerini dile getiren Doğan, Ayrıca okul önlerinde güvenlik önlemleri çerçevesinde ekipler bulunduruyoruz. Okul polislerimiz de okul yönetimleriyle her an irtibat halinde. Biz şehrimizin güvenliği için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda sizin de gösterdiğiniz hassasiyeti taktir ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber DESten polise Huzurlu Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER