Didimde balık çiftliklerine tepki

Didimde balık çiftliklerine tepki


AYDIN (A.A) - Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, Akköy sahili açıklarında kurulması öngörülen balık çiftliklerinin bölgedeki ekosistemi bozacağını öne sürdü.
     Soysalan, dernekte yaptığı basın açıklamasında, ilçedeki çeşitli sivil toplum örgütlerinin balık çiftliklerine karşı ortak mücadele kararı aldığını belirtti.
     Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu oluşturma sürecinde, konuyla ilgili itirazlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettiklerini belirten Soysalan, şu görüşleri dile getirdi:
     Balık üretme çiftlikleri için seçilen alan Türkiyenin en önemli 10 sulak alanından birisidir. Büyük Menderes Deltası 256 kuş türünün üreme, barınma ve beslenme gibi nedenlerle kullandıkları doğal bir alandır. Söz konusu alanda çok sayıda balık ve sualtı canlısı yaşamaktadır. Balık üretme çiftliklerinin bu alanın içinde kurulması, ekolojik denge içinde devam eden doğal döngüyü değiştirecek, tahrip edecektir. Balık çiftliklerinin getireceği kirlilik nedeniyle doğal yapı bozulacak, geleneksel balıkçılık zarar görecektir.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Didimde balık çiftliklerine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER