Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcan: En büyük güç bilgidir, dünyaya yön verenler, okuyarak bilgi gücünü elinde bulunduranlardır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, insanların en büyük dostunun kitaplar olduğunu belirterek, En büyük güç bilgidir, dünyaya yön verenler, okuyarak bilgi gücünü elinde bulunduranlardır dedi.
     Prof. Dr. Özcan, Bilecik Özel Sevgi Çiçeği Okulunda, öğrencilere kitap okumanın faydaları, zamanın iyi değerlendirilmesi ve başarıya gitmede yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
     Öğrencilerin hayatlarının tohumlarını atacak yaşta olduklarını hatırlatan Özcan, hayatta her şeyin telafi edilebileceğini ancak geçen zamanın geri getirilemeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Hayatımızda öğretmenlerimizi, anne ile babalarımızı ve geçmişte yaşamış büyük insanların yaşadıklarından iyi dersler çıkarmalıyız ve onları kendimize örnek almalıyız. Sizler şu an hayatınızın tohumlarını atacak yaştasınız. Bu zamanda elde ettiklerinizi hayatınızın tümünde kullanabileceksiniz. Onun için size ayrılan bardağı ve keseyi iyi doldurmaya bakın. En büyük güç bilgidir, dünyaya yön verenler, okuyarak bilgi gücünü elinde bulunduranlardır. Hayatımız bir gün son bulacak ama bizler ölümsüzlüğü aramalıyız. Bu dünyada insanların faydalanacağı eserler bırakarak ölümsüzlüğü yakalayabilirsiniz. Tarihte yaşamış büyük zatlar hep bu amaç peşinde koşmuşlar ve halen eserleriyle yaşıyorlar.
     Özcan, öğrencilere, hayırlı bir evlat olmak ve ilimle uğraşmak tavsiyesinde bulunarak, her hafta bir kitap okumayı alışkanlık haline getirmenin çok faydalı olacağını söyledi.
     Kendisinin de öğrencilik yıllarında her hafta 3 kitap okumaya çalıştığını anlatan Özcan, kitapların bu dünyadaki en büyük dost olduğunu belirterek, öğrencilerin kendi tarih ve kültüründeki kahramanları örnek olarak seçmelerini tavsiye etti.
     Çocukların bu dünyadaki en önemli emanetler olduğuna dikkati çeken Özcan, öğretmen, anne ve babalara saygılı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER