Din görevlilerinden Kızılaya kan bağışı

Din görevlilerinden Kızılaya kan bağışı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda görev yapan din görevlileri, Kızılaya kan bağışında bulundu.
     Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Camiler ve Din görevlileri Haftası dolayısıyla Demokrasi Parkında gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, hafta kapsamında birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti.
     Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlileri olarak bu tür kampanyaları her zaman desteklediklerini Öztürkçü, şunları kaydetti:
     İnsan dünyadaki en değerli varlık. Kainattaki her şey insanın emrine verilmiştir. Dolayısı ile insanların yaşaması bizim için her şeyin üstündedir. İnancımız doğrultusunda kan vermek de çok doğru bir iş. Biz insanların yaşamasını, yaşatılmasını istiyoruz. İşte bu çerçevede din görevlileri olarak hem kan veriyoruz hem de kan verilmesini teşvik ediyoruz. Bu konuda Kızılaya yardımcı oluyoruz.
     Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık ise bu tür kan bağışı kampanyalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti.
     Paydaş kurumları olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve il müftülükleri ile yaptıkları kan bağışı kampanyası kapsamında birçok din görevlisinin kan bağışında bulunduğunu ifade eden Uyanık, diğer kurum çalışanlarını ve vatandaşları kan bağışı yapmaya çağırdı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Din görevlilerinden Kızılaya kan bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER