Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: (3)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: (3) Biz, cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile, bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak -Şehitlerimizin olduğu her diyarda bizim de sesimiz, sözümüz olacak.


MANİSA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiyenin hayata geçirdiği hücre yenilenmesi ile güçleneceğini belirterek, Biz cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak dedi.Biz, cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile, bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak dedi.
     Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile katıldığı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesinde bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programında yaptığı konuşmada, Türkiye olarak tarihdaşlar ülkelerle bağlantılarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.
     Bunu yaptıkları için bazı çevrelerce yeni Osmanlıcı olmakla suçlandıklarını ifade eden Davutoğlu, göreve geldikleri ilk günden bu yana, dünyanın neresinde olursa olsun, tek bir şehidin dahi olduğu topraklarda, Türkiyenin temsil edilmesi konusunda çok hassas davrandıklarını, insan onuru ve adalet adına şehit düşenlerin hislerini anlamayanların ve paylaşmayanların, böyle bir politikayı da anlamalarının mümkün olmayacağını söyledi.
    
     -Tarihten gelen büyüklüğüyle güçlenen Türkiye-
    
     Davutoğlu, şehitlerinin olduğu her diyarda, Türkiyenin de sesi ve sözünün olacağını dile getirerek, Şehidimizin olduğu bölgelerde sınır tanımayacağız, sınırların duvar olmasına izin vermeyeceğiz. Biz bunları söylediğimizde, yeni Osmanlıcı diyorlar. Osmanlının her değerine saygı duyarız. O değerler uğruna yola çıkan ecdadımızın, ayağının tozu olmaktan onur duyarız dedi.
     Avrupa Birliğinin (AB), 2. Dünya Savaşı ardından kurulduğunu, AB içinde bir ülkeden diğerine geçerken kimseye pasaport sorulmadığına dikkati çeken Davutoğlu, Kimse bunları yaparken, onları hayalperestlikle Kutsal Roma Germen İmparatorluğunu canlandırmakla itham etmiyor diye konuştu.
     Davutoğlu, dışişleri bakanı olarak dış politikaya ilişkin hattı diplomasi yoktur, sathı diplomasi vardır ve o satıh bütün dünyadır yaklaşımını benimsediğini ifade etti.
     Kendi iç hücre yenilenmesini tamamlayan Türkiyenin, önce yakın çevresi, ardından da dünya ile bağlarını olabildiğince güçlendireceğini dile getiren Davutoğlu, Biz cihan devletinin mirasçılarıyız. Biz değilsek bile, bizden sonraki nesiller, cihan devletinin vatandaşları olacak dedi.
     Konuşması sırasında zaman zaman dinleyicilerle anılarını da paylaşan Davutoğlu, dışişleri bakanı olarak en büyük sınavlarından birini Libyadaki iç karışıklık döneminde yaşadığını, kendi, vatandaşlarını tahliye kararı alan Türkiyeye, 63 ülkenin yardım başvurusu yaptığını kaydetti.
     Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Parti Manisa milletvekilleri, partinin Manisa merkez ve ilçe yönetimlerinin temsilcileri katıldı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Senem Yazıcı - Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: (3) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER