Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İzmirde

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İzmirde -Bakan Davutoğlu, Bet İsrael Sinagogu ve Saint John Kilisesini ziyaret etti


İZMİR (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmirde Bet İsrael Sinagogu ve Aziz John Kilisesini ziyaret etti.
     5. Büyükelçiler Konferansı kapsamında İzmirde bulunan Davutoğlu, programının son gününde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ziyaretinin ardından beraberinde Vali Cahit Kıraç ile Kemeraltı Çarşısına geçti. Burada vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Davutoğlu, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönenin işletmesinde dibek kahvesinin yapımını izledi.
     Daha sonra eşi Sare Davutoğlu ile bir esnaf lokantasında yemek yiyen Davutoğlu, Hisar Camisinde öğle namazını kıldı, Kızlarağası Hanında kahve ve salep içti. Bakan Davutoğluna esnaf, tespih ve fincan takımı hediye etti. Kemeraltı Şeref Defterini imzalayan Davutoğlu, daha sonra Karataş semtindeki Bet İsrael Sinagoguna geçti.
     Burada sinagog yetkililerinden İzmirdeki Musevi cemaati ve sinagogun tarihçesi hakkında bilgi alan Davutoğlu, İzmirin her türlü inancın özgürce yaşadığı bir şehir olduğuna dikkat çekerek, Bunu korumak bizim için kültür mirasıdır. Burası çok özel bir yer. Sultan Abdulhamitin fermanı ile kurulmuş. Bizim kültürel çeşitliliğe, dini özgürlüğe ne kadar önem verdiğimizi gösterir. Biz her zaman kültürel çeşitliliğin korunmasına önem veriyoruz dedi.
     Sinagog yetkililerinin tarihte cemaate verilen desteklerle ilgili sözleri üzerine Davutoğlu, Etnik, dini ve mezhebi hiçbir ayrım gözetmeden yardım elimizi uzattık. Vatanımızı da açtık. 1492de İspanyada yaşanan acı olaylar ve kıyımda, o zaman da Musevi cemaatleri ülkemize gelmişlerdi ve hep eşit vatandaşlık haklarına sahip oldular. Sizin geleneğinizin sürmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz dedi.
     Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra Alsancak semtindeki Saint John Kilisesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER