DİSK Bölge Başkanı Bencan:

DİSK Bölge Başkanı Bencan: -42 yıl boyunca dünyada ve Türkiyede çok büyük değişiklikler yaşandı


GAZİANTEP (A.A) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup, 1970 işçi direnişinin 42. yıl dönümü nedeniyle Kırkayak Parkından Yeşilsuya yürüyüş düzenledi.
     DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Nihat Bencan, Yeşilsuda yaptığı basın açıklamada, son 42 yılda Türkiyede ve dünyada çok büyük değişikliklerin yaşandığını söyledi.
     Yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu, sınırların ve bölgelerin değiştiğini belirten Bencan, şunları kaydetti:
     Maskeler, kıyafetler, yüzler değişti ama Türkiyede milyonların yaşadığı açlık, işsizlik, sefalet ve yaşamsal sorunlar hiç değişmedi. 42 yıl önce işçi sınıfını sokaklara döken sorun neyse, bugünkü sorunumuz da aynı. Hatta daha da gerisindeyiz. Çünkü yıllarca mücadeleler ve bedel ödeyerek kazandığımız haklarımız 42 yıl boyunca gasp edildi ve ediliyor. Örgütlenme, sendika seçme, sendikalı olma, sendika kurma, toplu sözleşme ve grev yapma haklarımız birer birer ortadan kaldırılıyor.
     Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesi ile kıdem tazminatlarının kaldırıldığını belirten Bencan, sendikal yasaların toplu iş ilişkilerine indirgenip, havacılık iş koluna grev yasağı getirildiğini, taşeronlaştırma, esnek ve kuralsız çalışmanın yasal hale getirildiğini kaydetti.
     Basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber DİSK Bölge Başkanı Bencan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER