Diyarbakırda elektrik kesintileri protestosu

Diyarbakırda elektrik kesintileri protestosu -Sık yaşanan kesintileri protesto eden bir grup esnaf, ateş yakıp yolu trafiğe kapattı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda bir grup esnaf, elektrik kesintilerini protesto etti.
     Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde iş yerleri bulunan bir grup esnaf, kentin en işlek caddelerinden Gevran Caddesinde bir araya geldi. Grup sık sık elektrik kesintisi meydana geldiği gerekçesiyle caddede ateş yakıp, yolu bir süre trafiğe kapattı.
     Çevredeki vatandaşların ıslık ve alkışlarla destek verdiği eylem, daha sonra polisin gruptakilerle görüşmesiyle sona erdi.
     Yakılan ateş, itfaiye ekiplerince söndürülürken, yol da trafiğe açıldı.
     Esnaf, elektrik kesintisi yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini, evde ve iş yerlerinde buzdolabı, çamaşır makinesi gibi aletlerin kesinti ve akım dalgalanmasından dolayı arızalandığından yakınarak, DEDAŞ yetkililerine tepki gösterdi.
     Esnaf adına konuşan Abdullah Karabulut, evinde televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve 2 cep telefonunun sık sık meydana gelen elektrik kesintisi yüzünden bozulduğunu ileri sürerek, Biz dükkan kirası ödüyoruz, vergimizi de veriyoruz, elektrik faturamı da ödüyorum. 280 lira olan ev faturamı yeni ödedim. Neden elektriklerimiz kesiliyor. Sürekli kaçak elektrik diyorlar... Gaziantep yanı başımızda. Orada niye elektrik kesintisi yok. Bize yazık değil mi- Bu insanlara yazık değil mi- İş yapamaz hale geldik. Hak ve hukukumu devletten istiyorum dedi.
     Öte yandan elektrik kesintisi nedeniyle iş yerinde mum ışığında çalışmak zorunda kaldığını belirten Serhat Edemen de elektrikle ilgili sıkıntıları olduğunu ifade ederek, Cep telefonu teknik servisi olduğum için müşterilerle karşı karşıya geliyoruz. Cihazlarını söz verdiğimiz gün teslim edemediğimiz için zor duruma düşüyoruz. Esnaf olarak bize yazık, cihazlarımız yanıyor. Artık bu soruna bir çözüm bulunsun diye konuştu.
     Kuaförlük yapan bir esnaf ise her kış kesintinin yoğunlaştığını belirterek, Artık buna bir çare bulunması gerekiyor. Hep kaçak elektriğe bağlanıyor. Trafolar kaldırmıyor deniyor. Buna bir çözüm bulunmalı diyerek tepkisini dile getirdi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir-Veysel Narlayan-Ümit Özdal
     yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda elektrik kesintileri protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER