Diyarbakırda kaçak avlanan 8 kişi yakalandı

Diyarbakırda kaçak avlanan 8 kişi yakalandı


DİYARBAKIR (A.A) - Silvan ilçesi sınırları içerisinde kaçak avlandıkları tespit edilen 8 kişi yakalandı.
     Diyarbakır-Silvan karayolunda denetimlerde bulunan İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır-Silvan karayolunun 26. kilometresinde kaçak avlandıkları tespit edilen 5 kişiyi av tüfekleri ile birlikte yakaladı. Silahlarına el konulan avcılar hakkında ruhsatsız tüfek kullanmak, av tezkeresi olmaması ve silahlarına seri atışı önlemek için takoz takmadıkları gerekçesiyle yasal işlem yapıldı.
     İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Diyarbakır Şube Müdürü Erdal Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmalar sırasında kaçak avcılarla karşılaştıklarını söyledi.
     Ekiplerin avcıların silahlarına 4915 sayılı kanun gereği takoz koymadıkları, avcılık belgeleri ve bazılarının da ruhsatları olmadığı için el koyduklarını belirten Seven, Gereken ceza işlemlerini uygulayacağız. Yol üzerinde sürekli denetimler yapıyoruz. Mühendis arkadaşlarımız gerekli tutanakları tutacaklar yarın tebligatları yapıp gerekli cezayı uygulayacağız. Av yasağımız dağlık alanlarda devam etmektedir. Şu ana kadar 20 kişiye işlem yaptık, bu denetimlerimiz devam edecektir dedi.
     Avcılar ise, av için çıkmadıklarını ve bölgede av yasağı olduğunu bilmediklerini belirterek, silahlarına el konulmasını istemediklerini kaydetti.
     Silahlara el koyan ekipler, bölgede yaptıkları çalışmaları tamamladıktan sonra Diyarbakıra döndü.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda kaçak avlanan 8 kişi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER