Diyarbakırda tefecilere yönelik operasyon

Diyarbakırda tefecilere yönelik operasyon -Bismil ilçesinde kredi kartı ile tefecilik yaptıkları ileri sürülen 13 kişi gözaltına alındı


DİYARBAKIR (A.A) - Bismil ilçesinde, kredi kartı ile tefecilik yaptıkları ileri sürülen 13 kişi gözaltına alındı.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçede herhangi bir iş yeri kisvesi altında faaliyet gösteren, ancak iş yerinin açılış amacı dışında yasal olmayan yollardan para kazanmak için, kredi kartı vasıtasıyla tefecilik yapan şahısların, yüksek faizle ekonomik zorluk içindeki vatandaşlara boş senet imzalattıkları, mağdurların yüksek faizlerle aldıkları borç paraları güçlükle ödemelerine rağmen bazı ipotekleri kaldırmayarak, borç senetlerinde yüksek miktarlarda tutar ve yakın tarihli vade yazarak doldurdukları yönündeki ihbarlar üzerine, çalışma başlatıldı.
     Polis ekiplerinin kimlik ve adres tespitlerini yaptığı 13 kişinin 27 farklı adresteki ev ve iş yeri adreslerine süpürge-2 kod adıyla 18 Şubatta yapılan eş zamanlı operasyonlarda 13 kişi yakalandı, tefecilik suçuna bulgu teşkil edecek çok sayıda doküman ele geçirildi.
     Gözaltına alınan 13 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından Bismil Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildi.
     13 kişiden M.A, F.A ve M.Y savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Ş.Ö, R.Ö, Y.Ö, T.Ö, Y.Ö, A.Ö, M.A, T.A, M.A. ve A.Y. ise adli kontrol kararı ile salıverildi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Diyarbakırda tefecilere yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER