Diyarbakırdaki 28 Mart olayları

Diyarbakırdaki 28 Mart olayları -6 yıl önceki olaylarda başına gelen gaz fişeği nedeniyle ölen 14 yaşındaki Mahsun Mızrakın ölümüyle ilgili olarak 3 polis memurunun yargılandığı davaya devam edildi -Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, m


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda, 28 Mart 2006da çıkan olaylarda başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsun Mızrakın ölümüyle ilgili olarak 3 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memurları H.A, N.Ö. ve B.Ö. katılmadı.
     Duruşmada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün mahkemeye gönderdiği yazı okundu. Yazıda, adli emanette kayıtlı 3 silahın ihtiyaç duyulduğundan ve periyodik bakımlarının yapılması için iadesi talep edildi.
     Mızrak ailesinin avukatı Barış Yavuz, emniyet müdürlüğünün silahların iadesi talebinin reddine karar verilmesini talep etti. Cumhuriyet savcısı da avukat Yavuzun taleplerinin kabulünü istedi.
     Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün silahların iadesi ve bakımı yönündeki taleplerin iadesi hususunun gelecek celse değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -İstenen cezalar-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCKnın 81/1. maddesinde yer alan Olası kast sonucu ölüme neden olmak suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.
     İddianamede, maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin M 16 uzun namlulu silaha monteli bomba atar aparatı ile birlikte kullanıldığı belirtilerek, Bu tip gaz fişeğini kullanan silah ve aparatların şüphelilere zimmetli olduğu ve olayların bastırılmasında görevli olan şüpheliler tarafından kullanıldığı, ancak maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin hangi silahtan atıldığının tespit edilemediğine yer verilmişti.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki 28 Mart olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER