Diyarbakırdaki çatışma

Diyarbakırdaki çatışma -Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemirin cenazesi Kiliste toprağa verildi


KİLİS (A.A) - Diyarbakırın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemirin cenazesi, Kiliste toprağa verildi.
     Şehit Uzman Çavuş Akdemir (23) için Kilis merkeze bağlı Mısırcık köyünde cenaze töreni düzenlendi.
     Törene şehidin ailesi ve yakınları ile Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Kilis milletvekilleri Fuat Karakuş ve Ahmet Salih Dal, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemirin cenazesinin camiye getirildiği sırada annesi Gülşen, eşi Aysel ve kız kardeşi sinir krizi geçirdi.
     Annesi Gülşen Akdemir, Kahpelere sözüm var. Beni de askere götürün. Oğlumun yerine ben asker olacağım. Ben şehit anasıyım şeklinde seslendi.
     Şehit Uzman Çavuşun ağabeyi Astsubay Başçavuş Mesut Akdemir ise törende ağlayanlara dönüp, teröristlerin sevindirilmemesini isteyerek, Kardeşim şehit oldu, o ölmedi diye konuştu.
     Bazı yakınları da şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
     Şehit Akdemirin cenazesi, Kilis Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşutun kıldırdığı cenaze namazının ardından Güvenli köyünde toprağa verildi.
     Hafta başında nişanlısıyla resmi nikah kıydığı belirtilen Akdemirin ramazan bayramı sonrasında düğün yapmayı planladığı ifade edildi.
     Diyarbakarın Lice ilçesinde, Diyarbakır-Bingöl karayolu Kayacık yol ayrımında teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir ile Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER