Üniversite baraj puanının düşürülmesi tartışmaları

Üniversite baraj puanının düşürülmesi tartışmaları -Kastamonu Rektörü Aydın: Bu yılki baraj puanı uygulamasında bir değişiklik istemiyoruz


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, son günlerde tartışma konusu olan taban puanın 180den 165e düşürülmesiyle ilgili olarak, Bu yılki baraj puanı uygulamasında bir değişiklik istemiyoruz dedi.
     Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde üniversiteye giriş baraj puanının 165e düşürülmesi veya kaldırılmasının gündemde olduğunu aktararak, bu sene baraj puanı ile yapılacak herhangi bir değişikliğin iyi olmayacağını ve kargaşa yaşanabileceğini söyledi.
     Bu yılki baraj puanı uygulamasında bir değişiklik istemiyoruz diye konuşan Aydın, sınavda bir barajın mutlaka olması gerektiğini belirtti.
     Aydın, üniversitelerin kontenjanları, alabilecekleri kapasite veya gelecekteki durumları dikkate alınarak bu konuda yeniden planlanma yapılabileceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
     Baraj puanını düşürülmesi durumunda eğitim seviyesinde düşmeler görülebilir. Bizdeki öğrenci seçme ve yerleştirme sınavları her zaman değişiyor. Bizim seçmelerimiz çok iyi. Ancak sistemde bazı şeyler belki tenkit edilebilir. Ama bizde muhakkak bir seçme lazım ve bizdeki seçmede öyle yabana atılır bir seçme değil. Gerçekten bir seçme var. Bizde bu seçme esnasında çok geride kalmış çocukların Üniversiteye girmesi problem teşkil edebilir mi- Evet edebilir. Onu da inkar etmemek lazım.
     Bizim meslek yüksek okullarımızın yatay geçişi var. Buralarda gençlerimizden problem yaşayanları görüyoruz. İmtihansız gelip imtihansız mezun olmak isteyen çocuklar oluyor. İmtihansız mezun olamayınca da bu sefer seneleri uzatıyor yani iki senede mezun olacak yerde dört, beş seneye kadar götürebiliyor. Bu tabii hazırlıksız, eğitimsiz gelmenin sıkıntıları. Neticede muhakkak bir seçme lazım. Seçmenin seviyesi de hem üniversitelerimizin kontenjan ihtiyaçları, hem gençlerin genel seviyesi, hem de bizim seçme sistemimize göre her sene yeniden belirlenebilir. Bu hususta her sene yeniden çalışılabilir. Ama seçmesiz olmaz.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Üniversite baraj puanının düşürülmesi tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER