Diyarbakırdaki KCK davası

Diyarbakırdaki KCK davası -Bağlar ilçesinde, KCKya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 39u tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 39u tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 38si tutuklu 58 sanık ile avukatları hazır bulundu.
     Duruşmada, tutuklu sanıklardan Şefik Yıldırım, Bedia Akkaya, Tahsin Yıldırım, Mehmet Akıcı, Şafi Hayme, Mehmet Okur ve Derya Tamriş ile ilgili delil ikamesi okundu.
     Mahkeme başkanı, gizli tanık "Padişah"ın, sanık Şefik Yıldırım hakkında "kent meclisi toplantılarına" katıldığı ve bu toplantılarda rapor tuttuğunu ve zaman zaman Iraka giderek örgüt elemanlarına erzak götürdüğü yönünde iddialarda bulunduğunu aktardı.
     Sanık Yıldırım ise tercümanı aracılığıyla, hakkında iddialarda bulunan gizli tanığın beyanlarını kabul etmediğini anlatarak, taşeron bir firmada çalıştığı için Iraka sadece işi gereği gittiğini savundu.
     Sanıkların tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
    
     -İstenen cezalar-
    
     Aralarında BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yücelin de bulunduğu sanıklar hakkında, TCKnın "Terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme" suçlarından 3 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER