Diyarbakır MAZLUMDERden stant

Diyarbakır MAZLUMDERden stant -MAZLUMDER Şube Başkanı Ay: Tüm şubelerimizle 28 Şubatta yaşanan zulümlerin, alınan siyasi ve idari yargı kararlarının iptali için imza kampanyası düzenledik


DİYARBAKIR (A.A) - MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Abdürrahim Ay, tüm şubelerinde 28 Şubatta yaşanan zulümlerin, alınan siyasi ve idari yargı kararlarının iptali için imza kampanyası düzenlediklerini söyledi.
     MAZLUMDER Diyarbakır şubesince tarihi Ulucami önünde açılan stantta 28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin sloganıyla imza kampanyası düzenlendi.
     Şube Başkanı Ay, kampanyaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat 1997 tarihinde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrasında alınan siyasi yargı kararlarının iptali için imza standı açtıklarını belirtti.
     28 Şubatta yaşanan zulümlerin, alınan siyasi ve idari yargı kararlarının iptalini istediklerini ifade eden Ay, Tüm şubelerimizle 28 Şubatta yaşanan zulümlerin, alınan siyasi ve idari yargı kararlarının iptali için imza kampanyası düzenledik. Biliyorsunuz 28 Şubat sürecinde namaz kıldığı, oruç tuttuğu ve başını örttüğü için dindar tüm kesimler işlerinden edildi, eğitim hakları ellerinden alındı. Kimisi cezaevine girdi, kimisi çeşitli cezalara maruz kaldı. Türkiye genelinde başlattığımız bu kampanya ile topladığımız imzaları meclise ileteceğiz dedi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan - Aziz Aslan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır MAZLUMDERden stant Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER