Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı başladı

Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı başladı -6 gün açık kalacak fuarı 50 bini aşkın kişinin gezmesi bekleniyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı başladı.
     Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılış töreni yapıldı.
     Diyarbakır Vali Vekili Cemal Hüsnü Kansız, törende yaptığı konuşmada, Diyarbakırda gerçekleştirilen fuarların kentin ekonomisinin yanı sıra kültürel ve sosyal yapısına da büyük katkı sunduğunu söyledi.
     Diyarbakırın her yönüyle gelişen bir kent olduğunu, yeni çıkan teşvik yasasının ardından 180i aşkın girişimcinin organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak için arsa talebinde bulunduğunu vurgulayan Kansız, Bu önemli gelişmelerin sonuçları önümüzdeki yıllarda alınacak. Diyarbakırdaki tarihi varlıkların restorasyon çalışmaları da kentin turizmine büyük katkı sunacak dedi.
    
     -Kadın ve çocuklara ücretsiz-
    
     Tüyap Tüm Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise fuarda bir çok markanın aracının ilk kez bu bölgede görücüye çıktığını belirterek, fuarda 12 firmaya ait toplam 98 aracın sergilendiğini söyledi.
     Diyarbakır Oto Show Fuarının Kasım ayında İstanbulda yapılacak Oto Show Fuarı öncesinde sektöre mesaj verecek nitelikte olduğunu dile getiren Ersözlü, şöyle konuştu:
     Diyarbakır, fuarcılıkta kısa sürede önemli bir gelişme gösterdi. Bu fuar, Diyarbakır başta olmak üzere otomotiv sektörünün bölgedeki satışlarına olumlu etki edecektir. Fuar aynı zamanda bölge halkının otomotiv konusunda yenilikleri görmesi ve bilgilendirilmesi adına büyük bir vizyonu yerine getirecektir. 12 firmanın birbirinden şık 98 aracı fuarda sergileniyor. Fuara bilindiği gibi giriş ücretlidir. Ancak Diyarbakır ve bölge halkına destek olmak için hafta içi bayanlar ve öğrenciler fuara ücretsiz alınacak. Bölge halkının bu fırsatı kaçırmamasını istiyorum. 2 yıl önceki otomobil fuarını toplam 58 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl fuarımıza yine 50 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz.
     Konuşmaların ardından Vali Vekili Kansız, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hacı Haspolat, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Burhan Sümer fuarın açılışını yaptıktan sonra bir süre sergilenen araçları incelediler.
     Otomobilin yanı sıra ticari araçlar, motosiklet, bisiklet ve aksesuarların da sergilendiği fuar, 10:30-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır Oto Show 2012 Fuarı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER