Gaziler Günü

Gaziler Günü -Samsun Valisi Aksoy: -Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan kahraman şehit ve gazilerimizle ne kadar övünsek azdır


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan kahraman şehit ve gazilerimizle ne kadar övünsek azdır dedi.
     Vali Aksoy, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazilerin Milli Mücadele döneminde işgal güçlerini gösterdikleri mücadele ile vatan topraklarından attıklarını hatırlattı.
     Gazilerin, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekatında, NATO Barış Gücü olarak dünyanın çeşitli yerlerinde ve terörle mücadele konusunda üstün başarı gösterdiklerini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan kahraman şehit ve gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Bu anlamlı gün aynı zamanda Başkomutan Mustafa Kemal Atatürke Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin de yıl dönümüdür. Vatanımızın bağımsızlığı için mücadele eden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bağımsızlığımızın canlı tanığı olan gazilerimizi saygılarımla selamlıyorum.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: İsmail Çimen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER