Diyarbakır Tabip Odası cezaevlerindeki açlık grevlerine

Diyarbakır Tabip Odası cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Tabipler Odası (DTO) cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için basın toplantısı düzenledi.
     Diyarbakır Tabipler Odası genel sekreteri Cengiz Günay yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki siyasi tutukluların başlattığı açlık grevlerine dikkat çekerek şunları kaydetti:
     Son olarak 12 Eylülde Türkiyenin farklı illerinde bulunan 7 cezaevinden başlayıp, daha sonra da diğer illerdeki cezaevlerine yayılan ve 304den fazla hükümlünün açlık eylemi 30. gününe girdi. Süresiz ve dönüşümsüz olarak girilen açlık grevindeki bazı tutsakların sağlık durumlarının kötüleştiğine dair kaygı verici bilgiler bizlere ulaşmaktadır. Geçmiş yıllarda acı örneklerini yaşadığımız bu tür eylemlerin ölümlerle sonuçlanabilecek olması, hiçbirimizin sürecin izleyicisi olarak kalamayacağının açık kanıtı durumundadır
     Açlık grevlerinin 30 günü aştığını ifade eden Günay, şöyle devam etti:
     Açlık grevinde olan 60 tutuklu, ciddi yaşam tehdidi altında bulunmaktadır. Bulantı ve kusma gibi başlangıç semptomları gösteren tutsakların haberleri hepimize gelmektedir. Tutsak yakınları tüm tedirginlikleriyle kurumlarımızdan yardım beklemektedir. Zamanla gelişecek bilinç bulanıklığı, sıvı alamamayla beraber ciddi tansiyon düşüklüğü, görme, işitme ve koku gibi duyusal algıların bozulduğu, çeşitli kardiyak semptomların eşlik ettiği klinik kötüleşmeyle beraber ölüm hepimizin kapısına dayanmış olacaktır.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır Tabip Odası cezaevlerindeki açlık grevlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER