Diyarbakırlı basketbolcu ABDde forma giyecek

Diyarbakırlı basketbolcu ABDde forma giyecek -Newyorktan gelen basketbol otoriteleri tarafından seçilen Ramazan Özkan, ABDnin SASCS takımında oynarken basketbol bursuyla da eğitimini sürdürecek


DİYARBAKIR (A.A) - Bağlar Belediyesi basketbol takımı oyuncularından Ramazan Özkanın, ABDnin Syracuse Academy of Science Charter School (SASCS) takımında oynayacağı bildirildi.
     Newyork NBA takımından Diyarbakıra gelen basketbol otoriteleri tarafından seçilerek Amerikaya davet edilen Özkan (19) SASCS takımında oynarken basketbol bursuyla eğitimini de sürdürebilecek.
     Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı Antrenörü Gökhan Yıldırım yaptığı açıklamada, her yıl Efes Pilsen, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük takımların altyapısından seçilen oyuncuların arasına kendi oyuncuları Özkanın da girmiş olmasının bir rüya olduğunu söyledi.
     Yıldırım, Ramazan Özkanın basketbol bursuyla hem okuyacağını hem de SASCS takımında oynayacağını ifade ederek, Diyarbakırda yetişen sporcularımızın NBA otoriteleri tarafından beğenilip yeterli görülmeleri gurur vericidir. Belediye olarak Bağlarda yaşayan çocuklara verilen büyük emeğin meyvelerini toplamaya başladık. Bunun en iyi örneklerinden biri 1-6 Temmuzda Slovenyada toplanacak olan dünyanın en yetenekli 20 kız basketbolcusunun içinde Türkiyeyi temsilen Bağlar Belediyesi oyuncusu Zilan Gülsümün davet edilmesidir dedi.
     Başarılarının rastlantı olmadığını vurgulayan Yıldırım, daha önce NBA yükselme kamplarına giden sporcularından Şerazim Cucuboğa ve Şiyar Tamriş gibi gençlere imkan verildiğinde neleri başarabileceklerinin herkesçe görüldüğünü belirtti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırlı basketbolcu ABDde forma giyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER