Doğal afetlere karşı ortak mücadele

Doğal afetlere karşı ortak mücadele -Gaziantepte olası doğal afetlere karşı ortak müdahale için toplantı yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, doğal afetlere karşı ortak müdahale tarzı belirlemek amacıyla toplantı yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlunun başkanlık yaptığı toplantıda sel, kar yağışı, alt yapı sorunları başta olmak üzere hayatı olumsuz yönde etkileyebilecek durumlara karşı kurum ve kuruluşların ekip, ekipman ve personellerinin bir merkezden yönlendirilmesi görüşüldü.
     Büyükşehir ile Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerine bağlı ekiplerin olası acil bir durumda tek merkezden yönlendirilmesine karar verildi.
     Genel Sekreter Yardımcısı Çanlıoğlu, küresel ısınmaya bağlı yaşanan iklim değişiklerinin dünyada olduğu gibi Türkiye ve Gaziantepte de zaman zaman etkisini gösterdiğini belirtti.
     Aşırı yağışlardan kaynaklanan sel baskınları ile yoğun kar yağışı biçiminde sıkıntıların olabildiğini ifade eden Çanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Kurumlar arasındaki uyumu tek merkezden yönetmek ve yerel yöneticiler ve bazı kurumların temsilcileri ile gerekli hallerde olumsuzluklara müdahale için bir kriz merkezi oluşturulması yönünde fikir birliğine vardık.
     Kent merkezinde hayatın normal seyrini sorunsuz bir şekilde sürdürebilmek için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ekipleri ana ve ara arterlerde gerekli çalışmaları anında yapıyorlar. Yapılan bu çalışmaların belirli bir uyum içerisinde yürütülmesi daha etkili bir sonuç ortaya koyacak.
     Toplantıya Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Aytek, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, belediyelerin fen işleri daire başkanları, müdürleri, karayolları, GASKİ ve AYKOME yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Doğal afetlere karşı ortak mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER