Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride 419 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor -Hakkari-Van ve Hakkari-Şırnak karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 303, Bitliste 15, Muşta 32 ve Hakkaride 69 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu 303 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Yolların ulaşıma açılması için başlatılan çalışmaların devam ettiği vurgulanan açıklamada, karla mücadele ekiplerinin yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalara ağırlık verdiği kaydedildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de daha önce ulaşıma kapalı bulunan Van-Bahçesaray ve Yüksekova-Dağlıca yollarının yanı sıra, Topçudeğirmeni-Yalınca, Yüksekova-Esendere, Yüksekova-Van, Yüksekova-Şemdinli, Şemdinli-Derecik, Şemdinli-Alan ve Yeniköprü-Bağışlı yollarının da gece etkili olan yağış nedeniyle kapandığını ifade etti.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise gün içerisinde yoğun kar yağışı beklendiğini bildirerek, buzlanma, don olayı, yer yer sis hadisesi ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
    
     -Bitlis-
    
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle 15 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitliste, karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, muhtemel çığ hadiselerine karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulundu.
    
     -Muş-
    
     Muşta etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle merkez ve ilçelere bağlı 32 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladığını belirten Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır, ekiplerin sürekli hazır bekletildiğini söyledi.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkaride iki gündür devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığının 24 santimetre olarak ölçüldüğü kentte, şehir içi ulaşım güçlükle sağlanıyor.
     69 köyle ulaşımın sağlanamadığı kentte, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarına başlandığı ifade edildi.
     Bu arada, düşen çığlar nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari-Van ve Hakkari-Şırnak karayolunda da karla mücadele ekiplerinin temizleme çalışması başlattığı, yolun kısa sürede ulaşıma açılmasının beklendiği bildirildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER