Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride 268 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 208, Bitliste 20, Muşta 11 ve Hakkaride 29 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte üç gün önce etkili olan kar yağışı sonucu yolu kapanan 303 köy yolundan 95inin dün itibarıyla açıldığı belirtilerek, kapalı bulunan 208 köy yolunun da ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de daha önce ulaşıma kapalı bulunan Van-Bahçesaray ve Yüksekova-Dağlıca yollarının yanı sıra, Topçudeğirmeni-Yalınca ve Şemdinli-Alan karayollarında da ulaşım sağlanamadığını kaydetti.
     Yetkililer, dün ulaşıma kapanan Yüksekova-Esendere, Yüksekova-Van, Yüksekova-Şemdinli, Şemdinli-Derecik ve Yeniköprü-Bağışlı yollarının yürütülen çalışmayla açıldığına değinerek, diğer yolların da açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise il genelinde havanın sabah saatlerinde hafif kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren de parçalı, az bulutlu olmasının beklendiğini ifade etti.
     Ayrıca hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediğine işaret eden yetkililer, buzlanma, don olayı ve yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
    
     -Bitlis-
    
     Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 20 köyle ulaşımın sağlanamadığı, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de havanın kar yağışlı geçmesinin beklendiğini belirterek, kent merkezinde 1 metre 45 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 2 metreye ulaştığını dile getirdi..
     Yetkililer, yüksek kesimlerde kar kalınlığının fazla olmasından dolayı bazı bölgelerde olası çığ hadisesi yaşanabileceğine dikkati çekerek, karla mücadele çalışmalarında görev alan ekipler ve vatandaşlara uyarıda bulundu.
    
     -Muş-
    
     Muşta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ve ilçelere bağlı 11 köy yolu halen ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır, ekiplerin acil durumlar karşısında sürekli hazır bekletildiğini söyledi.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkaride iki gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışının etkisini yitirmesiyle İl Özel İdaresi tarafından başlatılan yol açma çalışmaları sürüyor.
     Gece gündüz devam eden çalışmalarda onlarca köy yolunu yeniden ulaşıma açan ekipler, il genelinde kapalı bulunan 29 köy yolunda da ulaşım sağlanması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
     İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında, kent merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Bay köyü yolu da yaklaşık 5 saat süren çalışmayla yeniden ulaşıma açıldı.
     Bay köyü muhtarı Hamdi Beyter, kış mevsiminin bu yıl çetin geçtiğini kaydederek, Bu yıl çok fazla kar yağdı. Ancak buna rağmen İl Özel İdaresi ekipleri yolumuza zamanında müdahale ederek açtı. Zaman zaman bazı sıkıntılar yaşansa da yolumuzun açık kalmasında emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz dedi.
     Öte yandan, önceki gün Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyü yoluna düşen çığ nedeniyle kapanan Hakkari-Şırnak karayolunun, Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde dün akşam saatlerinde yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER