Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ağrı ve Ardahanda ölçüldü -Bölgede 157 köyle ulaşım sağlanamıyor -Kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan bir yolcu otobüsü ile bir otomobil Özel İdare Müdü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ağrı ve Ardahanda ölçüldü. Bölgede 157 köye ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede kar yağışı etkili olacak.
     Erzurumda 105, Ağrıda 51, Karsta 1 olmak üzere toplam 157 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Erzurum Çat karayolunda kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan şehirlerarası yolcu otobüsü ile Kop Dağında mahsur kalan bir otomobil, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 60, Erzurumda 34, Ardahanda 32, Karsta 24 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Ağrı ve Ardahanda sıfırın altında 12, Karsta sıfırın altında 10, Erzurumda sıfırın altında 5, Erzincanda 0, Iğdırda ise 2 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan ve Iğdırda 7, Erzurumda 0, Kars ve Ardahanda sıfırın altında 3, Ağrıda sıfırın altında 2 derece olması tahmin ediliyor.
     Meteoroloji, bölgede buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER