Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi

Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi -Bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 390 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 390 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde, kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor. Erzurumda tipinin gün içerisinde etkisini daha da artırması bekleniyor.
     Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahanda eksi 8, Erzurum ve Karsta eksi 7, Ağrıda ve Erzincanda eksi 2, Iğdırda eksi 1 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ardahanda eksi 4, Karsta eksi 2, Erzurumda eksi 1, Iğdırda 3, Erzincan ve Ağrıda bir derece olması tahmin ediliyor.
     Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 693, Ağrıda 354, Karsta 306 ve Ardahanda 37 olmak üzere bölgede toplam bin 390 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Karayolları ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
     Kar kalınlıkları Ağrıda 40, Erzurumda 35, Ardahan ve Karsta 30 santimetre olarak ölçüldü. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve tipi nedeniyle İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Erzurum-Çat, Karayazı-Elmalıdere, Erzurum-Konaklı Kayak Merkezi, Köprüköy-Hınıs, Gaziler-Sarıkamış ile Tortum-Erzurum arasındaki yolların kapalı olduğunu bildirdi.
     Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 9 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
     Bu arada belediye ekipleri de kent merkezlerinde kar ve buz temizleme çalışması yapıyor.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kar yağışı ve tipi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER