Doğubayazıttaki KCK davası

Doğubayazıttaki KCK davası -Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK-KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan, aralarında KCK sorumlusu olduğu iddia edilen BDP Doğubayazıt ilçe başkanının da bulunduğu 21i


ERZURUM (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan, aralarında KCK sorumlusu olduğu iddia edilen BDP Doğubayazıt ilçe başkanının da bulunduğu 21i tutuklu, 35 sanığın yargılanmasına verilen aranın ardından devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 5i kadın 21 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklardan 11i hazır bulundu.
     Kürtçe savunma yapan tutuklu sanıklardan Orhan Ekren, terör örgütü KCK adına yasa dışı eylemde bulunmadığını, KCK yapısıyla ilgili bir bilgisinin bulunmadığını, BDP çatısı altında yürüttüğü siyasi çalışmalar sırasında rastlamadığını öne sürdü.
     Mahkeme başkanı Kahya, sanık Ekrene BDP Parti Meclisi üyesi Veysi Biçerin 7 Mart 2012 günü Doğubayazıt BDP İlçe Teşkilatında yaptığı toplantıda PKK bu yıl ciddi ve ses getirecek büyük eylemler yapması gerekir ki düşmanı barışa zorlasın sözlerini anımsatarak görüşünü sordu.
     Ekren de kendisinin de bulunduğu toplantıda Veysi Biçerin yaptığı konuşmanın doğru olduğunu, ancak katılmadığı bu görüşlerinden dolayı Veysi Biçerin Erzurumda yargılanıp hapis cezası aldığını hatırlattı.
     Tutuksuz yargılanan sanıklardan Figen Can ise savunmasında, BDP ilçe teşkilatında görevli olduğunu, ancak hiçbir yasa dışı eylemde bulunmadığını, kendisiyle ilgili öne sürülen iddiaların asılsız olduğunu belirterek, beraatını istedi.
     Mahkeme başkanı Kahya, sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından, mahkemeye vekalet sunan 27 sanık avukatından sözlü ve yazılı savunmalarını yapmalarını istedi.
     Avukatlardan 11i sözlü savunmalarında, sanıklardan mali müşavir Zeki Yıldızın yasa dışı terör örgütü KCK ile bağlantısının bulunmadığını, Doğubayazıt Belediyesi tarafından açılan hesap inceleme ihalesini kazandığını, inceleme sonucunda hazırladığı raporu Belediye Başkanı Canan Korkmaza bizzat teslim ederek parasını fatura karşılığında belediyeden aldığını ileri sürdü.
     Sanık avukatları, 21 Mart Nevruz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Halepçe Katliamı gibi özel günlerde ülke genelinde birçok kentte etkinlikler düzenlendiğini, BDP tarafından izin alınmadan kutlandığı gerekçesiyle yapılan faaliyetlerin yasa dışı kabul edildiğini, Kürt sorununun ise siyasetçiler tarafından çözülmesi gereken bir sorun olduğu, bu sorunun çözülemeyerek, kamu görevlilerinin üzerine ihale edildiğini savundu.
     Mahkeme başkanı Kahya, savunmalarının alınması için duruşmaya zorla getirilmesi istenen 3 tutuksuz sanık ile savunmalarını tamamlayamayan diğer avukatların savunmalarını yapmaları için duruşmaya yarın devam edilmesine karar verdi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğubayazıttaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER