Doğum günü hediyesi, böbrek nakli oldu

Doğum günü hediyesi, böbrek nakli oldu -Erzurumda yaklaşık 7 yıldır böbrek hastası olan ve doğum gününde böbrek nakli yapılan kız çocuğu sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor -Yeniden sağlığına kavuşan Demet Yılmaz: Doğum günümd


ERZURUM (A.A) - Erzurumda doğum gününde böbrek nakli olan kız çocuğu, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Erzurumda yaklaşık 7 yıldır böbrek hastası olan Demet Yılmaz (15), Ankara ve Erzurumda yaklaşık 2 yıl diyaliz tedavisi gördükten sonra, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim ve Uygulama Merkezinde kadavradan yapılan böbrek nakliyle yeniden sağlığına kavuştu.
     Doğum gününde nakil olan Demet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazım Yurdalan İlköğretim Okulunda 7nci sınıfta okuduğunu belirterek, böbrek hastası olduğu için çok sıkıntı çektiğini söyledi.
     Bazen rapor alarak okula gidemediğini ifade eden Yılmaz, Hastayken rahat değildim. Arkadaşlarım oyun oynarken ben evdeydim, oyun bile oynayamıyordum. Okulda derslerimden geri kalıyordum. Arkadaşlarımı gördüğüm zaman üzülüyordum dedi.
     Yapılan böbrek nakli sayesinde yeniden sağlığına kavuştuğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bana böbrek nakli yapıldıktan sonra yeniden doğmuş gibi oldum. Artık ben de arkadaşlarımla oynayabileceğim, okula rahatça gidebileceğim. Derslerimden geri kalmayacağım. Doğum günümde nakil yaptılar. Benim için büyük bir hediye oldu. Doğum günümde aldığım en güzel hediyeydi. Çok mutluydum, hatta o gün gözyaşlarımı tutamadım. Artık tam sağlığıma kavuştum.
     Anne Selma Yılmaz da kızının doğum gününde yeniden doğduğunu belirterek, Hastaneye geldik. Bizim gibi kaç kişi böbrek nakli için sıra bekliyordu. Ama böbrek Demete uygundu. Çok şükür sağlığına kavuştu. Kızıma doğum gününde en büyük hediye, böbrek nakli oldu. Çok mutlu oldum. Allah Demeti o gün yeniden dünyaya vermiş gibi oldu diye konuştu.
    
     -Demet yeniden hayata tutundu-
    
     Baba Ali Can Yılmaz ise yaklaşık 7 yıl önce gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye gittiklerini, yapılan muayenede kızlarının böbrek hastası olduğunu öğrendiklerini belirterek, muayene sonrası böbrek fonksiyonlarının yüksek olduğunu, İstanbula sevk edildiğini anımsattı.
     Kızının 2 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü dile getiren Yılmaz, Kızım, yaklaşık 28 gün Ankarada tedavi gördü. Orada periton cihazı uygulandı. 2 yıldır diyalize giriyordu. Aylık kontrollere Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde devam ettik. Demeti, 1.5 yıl önce böbrek nakli için kadavradan sıraya yazdırdık dedi.
     Kadavradan böbrek nakli konusunda ümitsiz olduklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bir gün hocalarımız bizi telefonla aradı, Demete kadavradan uygun bir böbreğin bulunduğunu söyledi. Demeti alıp, hemen hastaneye gittik. İki hasta daha vardı, ama böbrek Demete uydu. Organ Nakli Merkezinde yapılan nakille, Demet yeniden hayata tutundu. Nakil 20 Eylülde yapıldı. O gün Demetin doğum günüydü. Doğum gününde böbreğin bulunması, hem kızım için hem bizim için çok önemli ve anlamlı bir hediye oldu. Organ bağışı yapan aileye de minnettarız.
     Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı da son 1 yıl içerisinde 29 böbrek, 25 karaciğer nakli yaptıklarını belirterek, Nakil yaptığımız kişiler arasında ilginç yaşam öyküleri olanlarda vardı. Örneğin böbrek nakli yaptığımız Demetin o gün doğum günüydü. Şimdi sağlığına yeniden kavuştu dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğum günü hediyesi, böbrek nakli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER