Domates güvesine karşı uyarı

Domates güvesine karşı uyarı -İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, domates üreticilerine, güveye karşı ilaçlama yapmalarını önerdi


MALATYA (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, domates üreticilerine, güveye karşı ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulundu.
     Müdürlükten yapılan duyuruda, domates güvesinin Türkiyede kısa sürede yayılış gösterdiği belirtilerek, Malatyada da başta Yazıhan olmak üzere Battalgazi ve Doğanşehir ilçelerinde bu zararlının olabileceği ifade edildi.
     Yüksek üreme gücüne sahip domates güvesiyle etkin mücadele yapılmadığında, yüzde 100e varan ciddi boyutlarda ekonomik kayıplara neden olabildiği vurgulanan duyuruda, domates güvesiyle mücadelede kültürel önlemlere önem verilmesi gerektiği kaydedildi.
     Tarlalarda ve çevresinde yabancı otlarla mücadele edilmesi önerilen duyuruda, ayrıca hasat sonrası bitki artıklarının imha edilmesi tavsiye edildi.
     Yetiştirme tekniğine uygun sulama ve gübreleme yapılması, toprak işlemeye önem verilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, tarlada 100 bitkiden 3ünde yumurta ve tırtıl görülmesi halinde ilaçlama yapılması gerektiği belirtildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Domates güvesine karşı uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER