Donan Çıldır Gölünde atlı kızak turları

Donan Çıldır Gölünde atlı kızak turları sona erdi -Ardahanda soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölünde 4 aydır devam eden atlı kızak sezonu yapılan son turlarla tamamlandı


ARDAHAN (A.A) - Soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölünde atlı kızak sezonu yapılan son turlarla tamamlandı.
     Donan Çıldır Gölünde gezinmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği atlı kızaklar, buzlu yüzeyin çözülmeye başlamasıyla sezonu kapattı.
     Atlı kızakçılardan Tekin Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce başladıkları atlı kızak gezintilerini, buzun çözülmesiyle sonlandırdıklarını söyledi.
     Havaların ısınmasıyla Çıldır Gölünün üzerindeki buzlu yüzeyin erimeye başladığını ifade eden Akçay, Göl donduğunda bizim sezonumuz başlar. Yaklaşık 4 ay boyunca donan göl üzerinde gezinti yaptık, etkinliklere katıldık. Göl de birçok tanıtımda bulunduk. Çıldır Gölünü, atlarımız ve gezintilerimizle her yıl olduğu gibi bu yıl da tanıttık. Artık dönemimiz sona erdi. Atlarımız yaz boyunca dinlenecekler diye konuştu.
     Akçay, bu yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti donan göl üzerinde gezdirdiklerini belirterek, Hafta sonları olmak üzere hemen hemen her gün gezintiler yaptık. Gölümüzü bu yıl gerektiği gibi tanıttık. İnşallah gelecek yıl daha güzel ve daha renkli olacak diye planlıyoruz dedi.
     Önümüzdeki sezonun Aralık ayında başlamasını beklediklerini vurgulayan Akçay, her kış ekmeklerini buzdan çıkardıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Donan Çıldır Gölünde atlı kızak turları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER