Dördüncü Uluslararası Sinop Bienali, 1 Ağustosta

Dördüncü Uluslararası Sinop Bienali, 1 Ağustosta başlayacak


SİNOP (A.A) - Avrupa Kültür Derneği koordinasyonunda Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkısıyla düzenlenen Dördüncü Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale 4) 1 Ağustosta başlayacak.
     Sinopalenin genel sanat yönetmeni Melih Görgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbuldan sonra Türkiyenin ikinci büyük bienali olan ve kültürel dinamiklerle yerel dönüşümü amaçlayan, Uluslararası Sinop Bienalinin, yerli yabancı pek çok sanatçıya çalışma platformu oluşturacağını söyledi.
     Sinopalenin bu yılki kavramsal metninin, Avusturyada yaşayan küratör Işın Önol tarafından Gölgenin Bilgeliği: Bozulmuş Bilgi Çağında Sanat başlığı altında yazıldığını aktaran Görgün, Bu yıl etkinlik, sergi açılışının yapılacağı Tarihi Sinop Cezaevi, Lonca Kapısı, Arkeoloji Müzesi, Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi, Pervane Medresesi gibi tarihi ve kent merkezindeki mekanlarda gerçekleştirilecek dedi.
     Etkinlik programında, 40a yakın yerli ve yabancı sanatçının katılacağı sergiler, atölye çalışmaları, belgesel sergiler, kent akademisi ve kent forumunun yer aldığını ifade eden Görgün, 1 Ağustosta başlayacak Sinopale 4 etkinliklerinin 12 Eylülde sona ereceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Dördüncü Uluslararası Sinop Bienali, 1 Ağustosta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER