DÖSİADdan Rektör Kurtcepheye hayırlı olsun ziyareti

DÖSİADdan Rektör Kurtcepheye hayırlı olsun ziyareti -Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe: -Üniversite olarak marka olmanın gururunu yaşıyoruz


ANTALYA (A.A) - Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheyi makamında ziyaret etti.
     DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, ziyarette yaptığı konuşmada, Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheyi yeniden Akdeniz Üniversitesinin rektörü olarak görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kurtcepheye bundan sonraki görevlerinde başarılar dileyen Gencer, Değerli hocamızın daha önce gerçekleştirdiği çok sayıda başarılı projeyi devam ettireceğini düşünüyoruz. Bu nedenle bizler de bu projelerin gerçekleştirilmesinde, eğer üzerimize bir görev düşecek olursa her zaman yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz dedi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise DÖSİADın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve oldukça başarılı bulduğunu söyledi. Kurtcephe, göreve yeniden atanmasıyla ilgili, Rektörün değişmesi çok önemli değil. Önemli olan vizyonun değişmesidir. Bir kurum her birimiyle gelişmişse marka haline gelir. Yöneticiler olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz diye konuştu.
     İşadamlarına Akdeniz Üniversitesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Kurtcephe, geçen ay İsveç ve Japonyadan gelen uzmanlara kol nakli eğitimi verdiklerini anlattı. Dünyanın 14 ülkesinden gelen tıp fakültesi öğrencilerine verilen nakil eğitiminin de tamamlandığını kaydeden Kurtcephe, Bunlar talep üzerine oluyor. Üniversite olarak marka olmanın gururunu yaşıyoruz dedi.
     Yeni yapılan hastaneyle ilgili Körfez ülkeleri ile anlaşmalar yaptıklarını anlatan Kurtcephe, İskandinav ülkelerinin kendilerinden randevu talep ettiğini, anlaşma sağlanır sağlanmaz Antalyaya doğrudan hasta göndereceklerini bildirdi.
     Türk taşçılık ve oymacılık sanatının en güzel örneklerinden biri olan Antalya-Korkuteli yolundaki Selçuklu döneminden kalma Evdirhanı Akdeniz Üniversitesi olarak restore edeceklerini belirten Kurtcephe, şöyle konuştu:
     Bu çok önemli yapıyı Akdeniz Üniversitesi olarak belediye ile birlikte restore etmeye başlayacağız. Restorasyonu Sanat Tarihi ve Mimarlık Bölümü yapacak. Evdirhanı çok önemsiyoruz. Çok güzel bir han, fakat sahipsiz kalmıştı. Akdeniz Üniversitesi sahiplenecek.
     Kurtcephe, Evdirhanın işletmesini Akdeniz Üniversitesinin aldığını, yapıyı kente hizmet noktasında turizme katkı sağlayacak şekilde değerlendireceklerini bildirdi.
     Ziyarette Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce de hazır bulundu.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber DÖSİADdan Rektör Kurtcepheye hayırlı olsun ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER