DPÜden kısa kısa

DPÜden kısa kısa -Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden, Çanakkale Şehitliğine gezi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencileri, "Bahar Etkinlikleri" kapsamında Çanakkale Şehitliğini gezdi.
     DPÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale gezisine katılan 253 öğrencinin, Gediz Mehter Takımı ve halk tarafından uğurlandığı belirtildi.
     Okul Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, geziyle öğrencilerde, milli ve manevi duyguların uyandırılması, birlik ve beraberliğin pekişmesine destek verilmesinin amaçlandığını kaydetti.
     Çanakkalede şehit düşen kahramanların hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen, Saraoğlu, şunları kaydetti:
     "Okulumuz Çanakkale gezisini her yıl geleneksel olarak yapmaktadır. Bu organizasyonda emeği geçen başta Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, ilçe Emniyet Müdürü Hacı Çağlar, Gediz Mehter Takımı ve vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum."
    
     -DPÜ, Üniversite Spor Oyunlarında şampiyon oldu
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Üniversite Spor Oyunları"nda atletizm branşında şampiyon oldu.
     DPÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Afganistan, Türkiye ve KKTCden üniversitelerin katıldığı oyunlara, Türkiyeyi temsilen Kütahya DPÜ katıldı.
     Ahmet Korkut Yapıcının antrenörlüğünde katılımın gerçekleştirildiği şampiyonada, erkekler 10 bin metrede Medeni Demir birinci olurken, Aykut Taşdemir de üçüncü oldu. 5 bin metre bayanlarda ise Sebahat Akpınar ikinciliği elde etti.
     Türkiye temsilcisi DPÜ, atletizmde, her iki kategoride de en çok puanı toplayarak oyunları şampiyon olarak tamamladı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber DPÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER