DSİden yer altı suyu kullanıcılarına taahhütname

DSİden yer altı suyu kullanıcılarına taahhütname uyarısı


ELAZIĞ (A.A) - DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü, yer altı suyu çekmek için sondaj kuyusu açan kullanıcıları, kuyulara yer altı suyu ölçüm sistemi kuracaklarına dair hazırlanan taahhütnameyi doldurmaları konusunda uyardı.
     DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, yaptığı yazılı açıklamada, 611 sayılı Kanun ile 167 sayılı yer altı suları hakkındaki Kanunun ilgili maddesinin ikinci fıkrasına Kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine çekilecek yer altı suyu miktarının tespitini sağlayacak ölçüm sistemleri kurulmadan, kullanma belgesi verilmez. Bu ölçüm sisteminin özellikleri yönetmelikle belirlenir ifadesi eklendiğini anımsattı.
     Yer altı suyundan çekim yapmak için su sondaj kuyusu açan her kullanıcının ilgili sistemi kuracağına dair taahhütnameyi yıl sonuna kadar doldurarak, bulundukları ildeki DSİ Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini belirten Yiğitsoy, kanunda belirtilen süre içerisinde başvurmayan kullanıcıların kullanma belgeleri iptal edilerek, sondaj kuyularının kapatılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber DSİden yer altı suyu kullanıcılarına taahhütname Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER