Polise taş atan kişiye 10 ay

Polise taş atan kişiye 10 ay hapis cezası verildi -Ağrıda Nevruz etkinlikleri sırasında polise taş ve sopalarla saldırdığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanığa 10 ay hapis cezası verildi


ERZURUM (A.A) - Ağrıda polise taş ve sopalarla saldırdığı iddiasıyla yargılanan kişiye 10 ay hapis cezası verildi.
     Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, Ağrıda 20 Mart 2012 tarihinde Nevruz etkinlikleri sırasında polise taş ve sopalarla yapılan saldırıyla ilgili davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Kaya ve avukatı katıldı.
     Sanık İbrahim Kaya son savunmasında, tutuklandıktan sonra terör örgütü mensuplarının koğuşlarına konulduğunu söyledi. Kaldığı koğuşta terör örgütünün dağ kadrosundan inen ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olanların bulunduğuna dikkati çeken Kaya, bu kişilerin kendisini Kürtçe ifade vermesi konusunda zorladıklarını söyledi.
     Kaya, savunmasında Mahkemeyi protesto edeceksin dediler. Açlık grevine gireceksin dediler. Bende girmeyeceğim dedim. Avukatım ise bana duruşmada Türkçe savunma yap demişti. Cezaevindeki örgüt üyeleri bunu duyunca bu avukatı bırakacaksın ve bize bu avukatın adresini vereceksin dediler. Bende adresini bilmediğimi söyledim. Sürekli olarak benden gayri yasal taleplerde bulunuyorlardı dedi.
     Mahkeme heyeti, kısa bir ara verdiği duruşmanın ardından İbrahim Kayaya, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verdi. Duruşmada sanığın kasıtlı suçtan sabıkasının olmadığı, giderilebilir zararın olmadığı, kişilik özellikleriyle, tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak, yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirilmesi nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, cezayı 5 yıl erteledi.
     Mahkeme, Kayanın tahliyesine karar verdi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Polise taş atan kişiye 10 ay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER