DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Türker: -Ergenekon davası Türkiyede bir süreçle hesaplaşmadır


TOKAT (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ergenekon davasının Türkiyede bir süreçle hesaplaşma olduğunu söyledi.
     Tokatta bir gazetenin yeni bürosunun açılışını yapan Türker, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Türker, bir basın mensubunun Silivride Ergenekon davası görülürken dışarıda yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine, Ergenekon davasının Türkiyede bir süreçle hesaplaşma olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Aslında bu hesaplaşmada, birbiriyle ilişkisi olmayan, asla bir arada olması düşünülemeyen, hatta birbirine karşıt olan geçmişteki bütün unsurlar bir araya getirilip bir tablo inşa edilmek isteniyor. Bu oluşuma haksız bir şekilde, suçlu olmayan, ülkeye onurla hizmet etmiş insanların da dahil edilmiş olması Ergenekonun Türkiyenin olayların perde arkasını aralayabilecek niteliğini kaybetmesine neden olmuştur. Bu yönüyle baktığımız zaman, Ergenekon davasının, örneğin dün karar aşamasına gelirken, yeniden en az bir yıl uzatılmasına neden olabilecek davaların birleştirilmesi anlaşılır gibi değil. Çünkü birleştirilen bu davaların ortaya çıkışı yeni değil. Ya da bu davalar biliniyorsa neden bu güne kadar birleştirilip gereği yapılmadı.
     Ergenekon davasının, Türkiyenin afyonu olmaktan çıktığını savunan Türker, Eskiden Ergenekonu gösterip halkı rahatlıkla uyutmak mümkündü ama şimdi halk tam tersine, orada suçsuz insanların yattığını düşünüyor. İşin kötü tarafı Ergenekon davası ve diğer davalarla yargılanan tüm generallerin ortak özelliği geçmişinde terörle mücadele etmiş kişiler olmasıdır. Terörle mücadele etmiş generallerin içinden birkaç tanesi istisna, tamamı şu ya da bu nedenler gerekçe gösterilerek içeriye alınmışlardır. Bu da Türkiyede aslında terörün daha cesaretli olmasına, daha yüreklenmesine neden olmuştur ifadelerini kullandı.
    
     -Enerji Bakanı Yıldızın uçağına iniş izni verilmemesi-
    
     Konuşmasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın uçağının Erbile inişine Irak hükümeti tarafından izin verilmemesine değinen Türker, uçağa iniş izni verilmemesinin sebebinin ABD olduğunu öne sürdü.
     Türker, Enerji Bakanının uçağının geri dönmesini sağlayan karar, ABD tarafından verilmiştir. ABD, Maliki ile bir yakınlaşma içine girmiştir. Maliki de, özellikle kendi iç çatışma halinde olduğu için, Barzani ile taraftarlığımızın daha da keskinleşmesini istememiştir. Ama bu, kamuoyundan saklanmıştır. Türkiye için büyük bir onur meselesi yapılması gerekirken, bu konuda sessiz kalınmıştır dedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER