DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı

DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı -Şube Başkanı Dologh: -Paristeki EXPO sunumunda BİE Genel Sekreteri Loscartelesten tam not aldık


İZMİR (A.A) - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, geçen hafta Pariste yapılan EXPO 2020 sunumunun çok başarılı geçtiğini, Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) Genel Sekreteri Loscartelesin de İzmire tam puan verdiğini söyledi.
     Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
     Toplantıya, Limanlardan Sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, TCDD İzmir Liman Müdürü Turan Yalçın, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ile üyeler katıldı.
     Aynı zamanda EXPO Yürütme Komitesi Üyesi olan Şube Başkanı Geza Dologh, toplantıda, EXPO çalışmalarının taktik olarak sessiz ve derinden yapıldığını ifade etti.
     EXPOnun emin ellerde olduğunu belirten Dologh, Paristeki sunuma Amerikanın Elon Üniversitesinden bir grup öğrencinin Hindistanda çektiği Health for Al adlı belgesel filmin damgasını vurduğuna dikkati çekti.
     Dologh, şöyle konuştu:
     Sunumumuzu bu sefer tam zamanında bitirdik. Genel Sekretere sunumu nasıl bulduğunu sorduğumuzda bana bir şey belli olduki çok çalışmışsınız dedi. Sunum, uzun süre alkışlandı. Bu arada belgesel filmi hazırlayan ekibe Türkiyenin jesti ise Hindistanda bir sağlık ocağı kurmak oldu. Kırsalda kurulacak sağlık ocağının adı da İzmir olacak dedi.
     Dologh, önümüzdeki ay Türkiyeye gelecek olan BİE Genel Sekreteri Loscartelesin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceğini kaydetti.
     İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ise deniz ve fuarcılığın İzmirin geleceğine yön verecek 2 sektör olduğunu ifade etti.
     EXPOnun da kente kazanımlarının olacağını vurgulayan Örs, Fakat fuar ve denizden yeterince faydalandığımızı söyleyemem. İzmire yapılacak yat limanları ulaşım anlamında önemli bir ivme kazandıracaktır. Alsancak Limanındaki düzenlemelerin bitmesiyle bu limanın tekrar Türkiyenin en önemli ticaret merkezi olacağına inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Tolga Albay
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber DTO İzmir Şubesi meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER