Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü -Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: -Sosyal devlet anlayışı ile vicdani sorumlulukların en büyük gereklerinden biri, engellileri hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturmaktır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sosyal devlet anlayışı ile vicdani sorumlulukların en büyük gereklerinden birisinin de engellileri hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturmak olduğunu bildirdi.
     Gökhan, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ile hayat standartlarının yükseltilmesinin çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu belirtti.
     Gökhan, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bunun bilinciyle eğitimden sağlığa, kültürden sanata, ulaşımdan sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu sorunları çözmek için bizler yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumlulukların en büyük gereklerinden biri de engelli vatandaşları hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturmaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER