Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Çeşitli etkinlikler düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesince Dünya Çevre Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) Serdivan Lisesi öğrencileri Yaşadığımız Dünya oratoryo gösterisi sundu. Gösterinin ardından Yarının Dünyasında Üzerimize Düşen Görevler konulu panel düzenlendi.
     Panelde konuşan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, çevre kirliliğinin herkesi pek çok boyutuyla ilgilendiren ve insanlığı tehdit eden çok ciddi bir tehlike olduğunu belirterek, Doğal kaynaklara değil, doğal varlıklara sahibiz. O yüzden varlığımız olan çevreyi korumak ve en az bugünkü kadar temiz bir çevre bırakmak hepimizin görevidir. Bu, sadece çevre mühendislerinin yapması gereken bir konu değildir. Hangi meslek grubundan olursak olalım, hepimize ciddi sorumluluklar düşmektedir. Ayrıca hepimiz çevreyle ilgilenmeli, bu konuda bilgi sahibi olmalıyız ki gerektiğinde tepkimizi de göstermekten geri kalmayalım ifadelerini kullandı.
     Panelin ardından Serdivan Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. AGDAŞın düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu verdi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER