Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -İzmit Belediye Başkanı Doğan: Çevrenin korunması konusunda kimseye taviz gösterilmemeli


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çevrenin korunması konusunda kimseye taviz gösterilmemesi gerektiğini söyledi.
     Doğan, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen oturumda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 yıl öncesine kadar çevre konusunda en çok sorun yaşayan kentlerden biri olduklarını ifade etti.
     Denizin, havanın ve toprağın sorumsuzca kirletildiğini savunan Doğan, Son 10 yıl içinde gerek doğalgaz kullanımının artması, gerekse cezaların arttırılması, özel ve kamu kuruluşların duyarlılığı ile çevre konusunda önemli adımlar atıldı dedi.
     Yapılanların yeterli görülmemesi gerektiğini dile getiren Doğan, bu konuda herkese önemli görev düştüğünü kaydetti.
     Doğan, çevrenin korunması konusunda kimseye taviz gösterilmemesi gerektiğini anlatarak, belediye olarak çevreyle ilgili örnek çalışmalar yaptıklarını geri dönüşüm çalışmaları, çevre düzenlemeleriyle daha yaşanabilir bir çevre için yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.
     Daha sonra, gündem maddelerinin görüşüldüğü oturumda, Yenişehir Mahallesindeki Yavuz Sultan Selim Parkının adının bir süre önce vefat eden İzmit Belediyesi Strateji Müdürü Fahri Akbaşın adının verilmesi ve Cumhuriyet Mahallesine organik ve köylü pazarı kurulması yönündeki maddeler kabul edildi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER