Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -İlköğretim Okullarının Çevre Kulübü öğrencileri Bayburt Belediyesi Katı Atık Arıtma tesislerini gezdi


BAYBURT (A.A) - Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında ilköğretim okullarının Çevre Kulübü öğrencileri, Bayburt Belediyesi Katı Atık Arıtma Tesislerini gezerek bilgi aldı.
     Gezi sırasında öğrencilere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, Şube Müdürü Alaattin Koca, Bayburt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum ve çevre mühendisi Gökhan Hancı eşlik etti.
     Öğrencilere tesisin çalışma yöntemi ile ilgili bilgi veren Hancı, Bayburt sınırları içerisinde yer alan arıtma tesisinin, çevre illerin de kullanımına imkan sağlayacak şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.
     Tesisin günlük işleyişini ve gelen atıkların ne tür işlemlerden geçirildiğini öğrencilere anlatan Hancı, şunları kaydetti:
     Tesisimize sabah ve öğleden sonra olmak üzere, iki defa atık boşaltımı yapılıyor. Bu atıklar herhangi bir tehlike barındırmayan evsel atıklardır. Arıtma tesisimize araçlarla getirilen atıklar öncelikle ağırlık ölçümüne tabi tutulmaktadır. Burada araçlarımızda ne kadar atık bulunduğunu bu yöntemle hesap edebiliyoruz.
    
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER