Dünya Diyabet Günü

Dünya Diyabet Günü -Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü: -Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre dünyada 285 milyonun üzerinde diyabet hastası bulunmaktadır. Eğer önlem alınamazsa bu rakamın 2030 yılında yaklaşık 450 milyon c


ÇANAKKALE (A.A) - Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre dünyada 285 milyonun üzerinde diyabet hastası bulunduğu, önlem alınamazsa bu rakamın 2030 yılında yaklaşık 450 milyon civarında olacağının öngörüldüğü bildirildi.
     Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, diyabetin küresel bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret edildi.
     Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre dünyada 285 milyonun üzerinde diyabet hastası bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Eğer önlem alınamazsa bu rakamın 2030 yılında yaklaşık 450 milyon civarında olacağı öngörülmektedir. Küresel ölçekte gerçekleşen tüm ölümlerin yüzde 5inden diyabet sorumludur. Diyabetli hastaların yüzde 80i düşük veya orta gelirli ülkelerde yaşadıkları ve bunların çoğunun orta yaşlı olduğu bilinmektedir. Türk erişkin toplumunda diyabet görülme sıklığının yüzde 13e ulaştığı görülmüştür. Ülkemizde önemli boyutta hastalık yükü oluşturan, bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında diyabet önemli bir yer tutmakta olup, bu yükün yakın gelecekte daha da artması beklenmektedir.
     Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca diyabetin durdurulması amacıyla Diyabetten geleceğinizi koruyun sloganı belirlendiğini belirtilen açıklamada, Bu doğrultuda ilimizde Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce tüm sağlık kuruluşlarımızda ve alış-veriş merkezlerinde diyabet bilgi stantları kurularak halkımızın afiş ve broşürler yardımıyla bilgilendirilmesi sağlanacak ve uygun olan bilgilendirme stantlarında ücretsiz kan şekeri ölçümü yapılacak ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Dünya Diyabet Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER