Dünya Diyabet Günü

Dünya Diyabet Günü -Sivas Halk Sağlığı Müdürü Sağlam: -Diyabet, iyi mücadele edildiğinde, düzenli hayat sürüldüğünde, düzenli beslenildiğinde ve ilaçlar düzenli kullanıldığında korkulacak bir hastalık olmaktan çıkmaktadır


SİVAS (A.A) - Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde, tıp öğrencileri tarafından ücretsiz kan şekeri, ve boy-kilo endeksi ölçümü yapıldı.
     Etkinlik, Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü, Diyabet Derneği ve Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği tarafından düzenlendi.
     Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her yıl dünyada 3 milyon kişinin diyabet nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Türkiyede özellikle 20 yaş üstü nüfustaki her 7 kişiden birine diyabet teşhisi konulduğunu belirten Sağlam, bu yaygınlık nedeniyle Dünya Sağlık Örgütünün her yıl 12-14 Kasım arasını Dünya Diyabet Günü olarak kutladığını aktardı.
     Diyabetin sinsi ilerleyen bir hastalık olduğuna değinen Sağlam, Diyabet, iyi mücadele edildiğinde, düzenli hayat sürüldüğünde, düzenli beslenildiğinde ve ilaçlar düzenli kullanıldığında korkulacak bir hastalık olmaktan çıkmaktadır ifadelerini kullandı.
     Sağlam, vatandaşlarda hastalığa karşı farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini ve her yıl bunun yapılacağını belirtti.
     Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu ise, diyabetin toplumda yaygın olarak görüldüğünü dile getirdi.
     Bunun, ülke ekonomisine zarar verdiğini de aktaran Köylüoğu, toplumun bilinçlenmesinin önemli olduğunu, üniversitedeki tıp öğrencilerinin de halkı bilinçlendirme konusundaki görevlerini, bu gibi etkinlikler sayesinde yerine getirdiğini aktardı.
     Konuşmaların ardından tıp fakültesi öğrencileri tarafından vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı, boy-kilo endekslerine bakıldı ve vatandaşlar hastalık konusunda bilgilendirildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Dünya Diyabet Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER