Dünya Down Sendromlular Günü

Dünya Down Sendromlular Günü -Konyada düzenlenen Karıncanın Yolu adlı etkinlikte down sendromlu çocuklar, sanatçı Emre Altuğ ile Çanakkale Türküsünü seslendirdi


KONYA (A.A) - Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, down sendromlu çocuklar, sanatçı Emre Altuğ ile Çanakkale Türküsünü seslendirdi.
     Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Derneğinin, Mevlana Kültür Merkezinde düzenlediği Karıncanın Yolu adlı etkinliğinde, down sendromlu çocuklar yeteneklerini sergiledi.
     Dernek Başkanı Uğur Devecioğlu, programda yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yüzde 12,5ini engelli bireylerin oluşturduğunu, bunun da yüzde 3ünün özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler olduğunu belirtti.
     Üniversitelerden down sendromlular için öğretmen yetiştirmelerini isteyen Devecioğlu, Siz büyüklerimizden de ricamız, bu ve bunun gibi etkinliklerde bizleri yalnız bırakmamanızdır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, programa katılan sanatçı Emre Altuğ, down sendromlu çocuklarla Çanakkale Türküsünü söyledi. Sanatçı Zerrin Özer de Gel gör beni aşk neyledi ilahisini seslendirdi.
     Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı eşliğinde, down sendromlu çocuklardan oluşan İstanbul Kumsal Eğitim Mehteran Takımı, marşlar okudu.
     Down sendromlu çocukların sergilediği oyunlar, keman ve piyano dinletisi de izleyenlerden yoğun alkış aldı.
     Programa, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan / Murat Aslan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Dünya Down Sendromlular Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER