Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü: Temel amacımız, tüm sağlık kuruluşları olarak engelliliğin önlenmesine yönelik sağlık hizmetlerimizin geliştirilerek sürdürülmesi, ayrıca engelli bireylerimizin sağlık kurul


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Temel amacımız, tüm sağlık kuruluşları olarak engelliliğin önlenmesine yönelik sağlık hizmetlerimizin geliştirilerek sürdürülmesi, ayrıca engelli bireylerimizin sağlık kuruluşlarımıza en kaliteli şekilde ulaşılabilirliğinin sağlanmasıdır denildi.
     Müdürlükten Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, engelliliğin bir kader değil, önlenebilir bir durum olduğu ifade edildi.
     Dünya Sağlık Örgütünün, gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 10unun, gelişmekte olan ülkelerde ise yüzde 12sinin engellilerin oluştuğunu kabul ettiğini dile getiren açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Engellilik sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de ekonomik sosyal ve psikolojik olarak etkileyen önemli bir sorundur. Sağlık Bakanlığımız öncülüğünde temel amacımız, tüm sağlık kuruluşları olarak engelliliğin önlenmesine yönelik sağlık hizmetlerimizin geliştirilerek sürdürülmesi ayrıca engelli bireylerimizin sağlık kuruluşlarımıza en kaliteli şekilde ulaşılabilirliğinin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda engellilerin sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğine yönelik iyileştirme çalışmalarımız ilgili mevzuatlara uygun olarak devam etmektedir. Sağlık alanında engelsiz bir Çanakkale bizim de öncelikli hedefimizdir.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER